VP Rapport: KRC Genk-spelers machteloos tegen RB Salzburg, Coucke blundert

27-11-2019 23:00 Laatste update: 28-11-2019 07:45
25

KRC Genk kan Europese overwintering vergeten na de 1-4 nederlaag tegen RB Salzburg. Dit is het VoetbalPrimeur rapport van de Champions League-wedstrijd.

Coucke – 3,5
Ging pijnlijk de fout in bij het eerste doelpunt van RB Salzburg. Tot dan speelde KRC Genk redelijk mee, maar nadien zakte alles in elkaar. De 0-2 volgde snel. Uiteindelijk werd het 1-4.

Lucumi – 5,5
Kwam een paar keer goed tussen en brak zo een gevaarlijke aanval af. Zakte uiteindelijk toch in en incasseerde vier tegengoals.

Dewaest – 4,5
Het ging soms te snel voor Dewaest. De aanvoerder probeerde met zijn wilskracht iedereen nog wel op te peppen.

De Norre – 5,5
Was aanvallend best sterk. De back rukte verschillende keren mee naar voren en zorgde zo ook voor gevaar.

Maehle – 4,5
Had het moeilijk met Hwang op de flank. Kon zich aanvallend ook niet echt doorzetten.

Cuesta – 5
Was de verrassing van Wolf en moest vlak voor de verdediging oorlog maken. Ging soms sterk in het duel, maar zoals heel de ploeg van KRC Genk ging het regelmatig te snel.

Hrosovsky – 5
Speelde een onopvallende wedstrijd en moest na een uur spelen het veld verlaten voor Onuachu.

Berge – 5
Ging soms goed in duel, maar was net zoals heel KRC Genk machteloos.

Paintsil – 5
Bracht KRC Genk in de eerste helft bijna op voorsprong, maar schoot niet zuiver genoeg. Zakte in de tweede helft weg en werd na 65 minuten vervangen door Bongonda.

Ito – 5
Probeerde af en toe een actie op te zetten, maar kon geen vuist maken. Tien minuten voor tijd ging hij naar de kant voor Hagi.

Samatta – 6
Samatta stond in het begin van de wedstrijd weer op een eiland en moest vooral de bal bijhouden. In de tweede helft kreeg hij bliksemafleider Onuachu naast zich. De spits maakte de eerredder vijf minuten voor tijd.

Wissels:

Onuachu – 5,5
Viel na een uur in en moest voor gevaar zorgen. Had een hoofd in de eerredder van Samatta.

Bongonda – 6
Kwam in de 65e minuut in het veld voor Paintsil. Viel zeer verdienstelijk in en toonde zich gretig.