Batshuayi en Chelsea moeten nog harken om door te stoten in de Champions League

27-11-2019 21:04

Chelsea is nog niet zeker van overwinteringen in de Champions League na een gelijkspel tegen Valencia. De Spanjaarden en Engelsen hielden elkaar na een krankzinnige wedstrijd in evenwicht: 2-2.

Valencia en Chelsea zorgden er in Mestalla voor dat het publiek negentig minuten lang op het puntje van de stoel zat. Een hoofdrol was er voor Jasper Cillessen, vooral in het slot van de eerste helft. De man van de beginfase was echter Maximiliano Gomez. De Uruguayaanse aanvaller van Valencia hielp twee reuzenkansen om zeep.

Na 38 minuten moest Cillessen handelend optreden. De Oranje-doelman redde met een katachtige reflex op een poging van Tammy Abraham. De wereldsave kreeg nog meer waarde toen Carlos Soler snel daarna voor de 1-0 tekende. Amper een minuut later stond het echter alweer gelijk. Cillessen had geen antwoord op een rollertje van Mateo Kovacic: 1-1.

Batshuayi valt in
Met Michy Batshuayi als de vervanger van de geblesseerd geraakte Tammy Abraham, begon Chelsea goed aan de tweede helft. Christian Pulisic scoorde, voordat de arbitrage de goal afkeurde vanwege buitenspel, maar de VAR na een onderbreking van twee minuten corrigerend optrad: 1-2.

Valencia maakte een allesbehalve verslagen indruk en kreeg niet veel later een strafschop na een overtreding van Jorginho op José Gaya. Penaltynemer Dani Parejo miste echter niet voor het eerst dit seizoen, mede door uitstekend werk van Kepa Arrizabalaga. In de 82ste minuut werd het tóch weer gelijk. Een voorzet van Daniel Wass zeilde in één keer in het doel: 2-2.

In de slotfase - met zeven minuten blessuretijd - golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen grote kansen om de zege nog naar zich toe te trekken, maar Kepa en Cillessen hielden hun ploegen op de been.