Feyenoord tekent beroep aan tegen UEFA-straf en wil uitfans meenemen naar Porto

Feyenoord tekent beroep aan tegen UEFA-straf en wil uitfans meenemen naar Porto

27-11-2019 19:20

Feyenoord tekent beroep aan tegen de zware straf die de club kreeg opgelegd van de UEFA. De Rotterdammers werden gestraft met één duel zonder uitsupporters (tegen FC Porto in de Europa League). 

De club is het hier niet mee eens, zo laat het weten op de website. 'Feyenoord probeert alles in het werk te stellen om supporters toch bij de wedstrijd aanwezig te kunnen laten zijn, ook omdat veel supporters hun kaart al hebben gekocht en hun reis al hebben geboekt. Tot de uitkomst van het beroep bekend is, stopt de club met het omwisselen van kaarten. De uitkomst van het beroep wordt uiteraard gedeeld via de clubkanalen', zo valt er te lezen.

De club geeft wel aan dat de supporters zich tegen Rangers moeten gedragen. 'Wil het beroep tegen de straf voor FC Porto-uit enige kans van slagen hebben, dan is het van groot belang dat de wedstrijd donderdag thuis tegen Rangers FC ordelijk verloopt en dat er bijvoorbeeld op de tribunes geen vuurwerk wordt afgestoken. Anders is het beroep bij voorbaat kansloos.'

De aftrap van de wedstrijd tegen Rangers is donderdag om 18:55 uur in De Kuip.