Thorup waarschuwt voor verslapping: Daar zijn we in de groep niet mee bezig

Thorup waarschuwt voor verslapping: "Daar zijn we in de groep niet mee bezig"

27-11-2019 17:52

KAA Gent speelt donderdagavond zijn vijfde groepswedstrijd in de Europa League op het veld van Saint-Etienne, dat zich net als de Buffalo's kan plaatsen voor de volgend ronde. Het belooft een helse strijd te worden in het Stade Geoffroy-Guichard. Dat beseft ook Gent-coach Jess Thorup.

"We staan momenteel aan de leiding in onze groep. Voor we eraan begonnen was iedereen twijfelachtig. Wolfsburg was de grote favoriet om deze groep te winnen en samen met Saint-Étienne en FC Olexandriya zouden we vechten voor die tweede plaats. Nu staan we bovenaan en hebben we een grote kans om door te gaan. Liefst van al verzilveren we dat ticket morgen al", vertelde Thorup op een persconferentie volgens de website van Gent.

Saint-Etienne heeft met Claude Puel een nieuwe coach. "Die brengt steeds zijn eigen filosofie en speelstijl mee, maar als ik naar hun matchen kijk zie ik geen grote verschillen", vervolgde Thorup. "Het klopt dat ze blessures hebben maar ze hebben vooral vertrouwen op gedaan. Dat is voor mij het grooste verschil . Ze zijn sterker dan op de eerste speeldag maar dat zijn wij ook. We hebben meer vertrouwen en automatismen. Het wordt dus een strijd tussen twee teams die fel gegroeid zijn."

"Het zal erop aankomen om vanaf minuut één ons spel te spelen. Saint-Étienne zal dat ook van plan zijn en zullen ons onder druk willen zetten ongeacht hun thuisreputatie. Het is aan ons om dominanter voor de dag te komen. De eerste vijftien minuten zijn alles bepalend. We mogen hun spelers en supporters niet het geloof geven dat ze punten kunnen pakken tegen ons."

Met nog twee matchen te spelen zijn de Buffalo's goed op weg om Europees te overwinteren. "Iedereen zegt dat een gelijkspel voldoende is maar daar zijn we in de groep niet over bezig. We zijn topsporters. We willen alles winnen. Ik moet niet veel doen om mijn groep te motiveren. Ik heb een goed gevoel rond de match, iedereen kent het belang. We zijn hier om ons voetbal op te dringen" besloot Thorup.