Vijf dramatische minuten doen beloften van Genk de das om in Youth League

Vijf dramatische minuten doen beloften van Genk de das om in Youth League

27-11-2019 15:45

De beloften van KRC Genk hebben niet het goede voorbeeld kunnen geven voor de grote jongens. Thuis tegen RB Salzburg kon het zich richting de knock-out-fase van de Youth League voetballen, maar door een nederlaag wordt dat bijzonder lastig: 0-2.

Genk en Salzburg stonden bij aanvang van het duel allebei op zeven punten, net als concurrent Liverpool FC trouwens. In Oostenrijk had Genk met 1-1 gelijkgespeeld en ook in de openingsfase van deze woensdag hielden beide teams elkaar in evenwicht. Op het kwartier ging het licht bij de thuisploeg echter uit.

Eerst mocht Adeyemi volledig vrijstaand binnenkoppen, waardoor Salzburg op voorsprong klom. Amper vijf minuten later was die marge al verdubbeld. Na hands bij Genk wees de scheidsrechter van dienst naar de stip. Sucic nam dat geschenk met dank aan: 0-2.

Geen reactie
Genk moest dus terugslaan in de rest van de partij, maar dat lukte slechts met mondjesmaat. Open kansen waren er nauwelijks. Meteen na de pauze liet Salzburg dan weer na om het duel helemaal op slot te gooien. Zo bleef het toch nog enigszins spannend tot aan het einde, maar verder dan wat steriele druk kwam Genk niet meer.

Door de 0-2-nederlaag doet Genk dus een erg slechte zaak in het klassement. Als Liverpool later op de dag nog Napoli klopt, lijkt plaatsing voor de volgende ronde een utopie te worden.