Enrique haalt uit naar voorganger bij Spanje: 'Zo iemand wil ik niet in mijn staf'

Enrique haalt uit naar voorganger bij Spanje: 'Zo iemand wil ik niet in mijn staf'

27-11-2019 12:48
4

Luis Enrique, de nieuwe bondscoach van Spanje, heeft op zijn perspresentatie uitgehaald naar zijn voorganger. Robert Moreno nam La Roja onder zijn hoede toen Enrique afscheid nam, omdat hij tijd wilde doorbrengen met zijn zieke dochtertje.

Nu is Enrique terug om Spanje op het Europees kampioenschap naar eremetaal te leiden. Op zijn perspresentatie had hij weinig goede woorden over voor Moreno, die liever zelf als hoofdtrainer op het EK had gestaan. "Daarna wilde hij weer mijn assistent worden", tekent Marca op uit de mond van Enrique. "Dan ben je volgens mij niet loyaal. Ik zou het nooit zo hebben gedaan."

Daarop besloot Enrique om Moreno, die eerder wel assistent was onder de voormalig trainer van Barcelona, niet in zijn staf op te nemen. "Hij heeft een fout gemaakt", legt Enrique zijn beslissing uit. "Ik kan me voorstellen dat hij graag naar het EK wil als trainer, maar dat moet hij niet zeggen. Ik heb hem daarop verteld dat ik geen mensen met zulke karaktertrekken in mijn staf wil. De enige die ervoor verantwoordelijk is dat Moreno niet meer bij het elftal wordt betrokken, ben ik."