Lampard mild richting feestende pupil: 'Ik wil geen pure dictator zijn'

Lampard mild richting feestende pupil: 'Ik wil geen pure dictator zijn'

27-11-2019 13:45 Laatste update: 13:34

Frank Lampard springt in de bres voor de 'onprofessionele' Ross Barkley. De Engelsman werd tijdens de interlandperiode met ontbloot bovenlijf gefilmd op een feest in Dubai.

De Chelsea-middenvelder meldde zich met een hamstringblessure af voor het nationale elftal, maar was dus wél beschikbaar om te feesten in Dubai. Lampard spreekt op het perspraatje voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd met Valencia zijn steun uit. "Ik heb hem toen gesteund en dat doe ik nu ook, maar hij heeft wat mij betreft wel een gebrek aan professionaliteit getoond. Ik wil niet als een pure dictator zijn en harde maatregelen nemen, want ik begrijp dat alle spelers menselijk zijn, een leven hebben en ik niet elk moment op hun vingers moet kijken."

De middenvelder is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van The Blues. Barkley trainde wél alweer mee, maar blijkt nog niet fit genoeg. "Het is niet verschrikkelijk wat hij heeft gedaan, maar Ross moet zich nu terugknokken. Hij heeft een blessure gehad en draagt dat nog steeds een beetje bij zich. Hij heeft goed getraind en ik heb niks tegen mijn eigen spelers. Ik vind Ross top, hij is gewoon een van mijn spelers en hij moet nu een reactie laten zien op het veld", besloot Lampard.