Gerucht in Nederland: 'Feyenoord denkt aan Anderlecht-middenvelder Vlap'

Gerucht in Nederland: 'Feyenoord denkt aan Anderlecht-middenvelder Vlap'

27-11-2019 11:01
8

Michel Vlap komt momenteel weinig aan spelen toe bij Anderlecht en zijn naam zingt rond bij Feyenoord. De Nederlander heeft echter tegenstanders. Mario Been, ex-trainer van Genk, voelt weinig voor een eventuele komst van Vlap naar Feyenoord. 

In het seizoensbegin speelde Vlap nog vaak mee, maar sinds de komst van Frank Vercauteren gaat het steil bergaf voor de spelmaker. Hij komt amper in actie en moest eerder deze week zelfs opdraven bij de beloften van Anderlecht.

In Nederland gaat inmiddels het gerucht dat Feyenoord zou denken aan een transfer (of uitleenbeurt) van Vlap. Daar sprak men ook over bij het voetbalprogramma Voetbalpraat. Mario Been is er echter geen voorstander van. "Wat doen we dan met Orkun Kökçü? Dat is zo’n speler die eindelijk weer eens uit de jeugdopleiding doorbreekt. Die moet toch geld gaan opleveren in de toekomst. Het is een jongen die elke week moet voetballen."

Volgens journalist Martijn Krabbendam is het ook lang niet zeker dat Anderlecht de Nederlander ook wil laten gaan. "Anderlecht heeft acht miljoen betaald voor Vlap. Waarom zouden ze daar zomaar aan meewerken."

Problematisch voor Vlap
De Nederlandse sportverslaggever Leo Driessen is wel een voorstander. Zeker voor Vlap. "Hij zit op de bank, hij traint niet goed én hij valt niet goed in de smaak bij Frank Vercauteren. Ik zeg ook niet dat het lukt, maar vraag alleen of het een interessante optie is."

Been blijft vervolgens bij zijn standpunt. "Hij heeft het goed gedaan en is net weg naar het buitenland. Als zo’n jongen gelijk weer terugkeert, is dat een brevet van onvermogen. Ik denk dat die jongen er alles aan wil doen om in België door te breken."