STVV reageert: We vielen van onze stoel toen na de bekentenis van Brys

STVV reageert: "We vielen van onze stoel toen na de bekentenis van Brys"

27-11-2019 07:15
4

Maandagavond werd Marc Brys ontslagen als trainer van STVV. De Truienaars legden de spelers een spreekverbod op, maar voorzitter David Meekers sprak wel zelf de pers toe.

Zo legt de STVV-voorzitter uit waarom Brys werd ontslagen. "Ondanks het onevenwicht in de spelerskern werden er toch wedstrijden gewonnen. Die werden dan op het conto van Brys geschreven. Maar bij verlies werd er naar het bestuur gewezen. Die teneur zette zich steeds nadrukkelijker voort", aldus Meekers in Het Nieuwsblad.

STVV kon naar verluidt niet anders dan Brys ontslaan. "Een tweetal weken geleden drukte onze CEO zijn vertrouwen nog uit in de coach, maar dat veranderde weinig aan de situatie. Integendeel, de coach bleef alsmaar zijn frustratie uiten en zijn houding van de laatste weken was eigenlijk één grote middenvinger naar het bestuur. We moesten wel ingrijpen."

TV-interview over Genk
Het geflirt met KRC Genk bleek voor het STVV-bestuur de druppel. "Die openlijke bekentenis voor de tv-camera's, nadat hij de gesprekken met Genk tegenover ons altijd ontkend had… We vielen van onze stoel. Het was een duidelijk teken van gebrek aan respect tegenover de club. Dit was hetzelfde als zeggen: Geef me maar mijn ontslag."