Clement over domme rode kaarten: Ik kan dat niet goed begrijpen

Clement over domme rode kaarten: "Ik kan dat niet goed begrijpen"

26-11-2019 23:27
13

Philippe Clement hinkte op twee gedachten na de late gelijkmaker in en tegen Galatasaray (1-1). De trainer van Club Brugge is uiteraard tevreden met het behaalde punt, maar hij zag ook twee spelers uitvallen met een rode kaart. Clement zal dus weer moeten puzzelen voor de laatste groepsmatch tegen Real Madrid.

Krépin Diatta trok zijn truitje uit na zijn knappe gelijkmaker en Clinton Mata trapte in de euforie de hoekschopvlag doormidden. Beide spelers kregen een tweede geel karton en moeten de wedstrijd tegen Real geschorst uitzitten. "Ik kan dat niet goed begrijpen, dat geef ik toe", vertelde Clement na de match aan Het Nieuwsblad.

"Dat zijn de momenten waarop je kalm moet blijven, sterk in het hoofd. En controle houden. Dat is belangrijk. Dit zijn jonge spelers en die fouten maken. Hopelijk gebeurt dit niet meer in de toekomst. De straf is zwaar. Ze missen de wedstrijd tegen Real Madrid in Brugge. Daar droomt iedereen van, dat missen is een straf op zich."

Geen paniek
Verder was 45-jarige coach tevreden met het geleverde spel én het belangrijke puntje. Het zag er wel lang naar uit dat Club zou verliezen in Turkije, maar Clement paniekeerde nooit. "Dat ligt niet in mijn karakter. Ik geloof hard in deze groep. Natuurlijk was ik niet zeker dat we een punt zouden halen maar ik kan maar één ding vragen en dat is dat ze zich smijten."

"Dat ze kansen blijven creëren. Dat is gelukkig beloond op het einde. Dat had vroeger gekund. Maar ik ben fier want die mentaliteit is waar deze club voor staat en daarom ben ik hier zo graag. We moeten realistisch blijven in onze verwachtingen. Wereldspelers van 200 miljoen euro van PSG en Real Madrid zag ik hier ook kansen missen."

"Niemand kan elke keer scoren. In België scoren we overigens het meest. We werken er hard aan maar niet elke kans kan doelpunt zijn. Dat kan je niet van spelers van Club Brugge verwachten", besloot Clement.