Kapitein Hans Vanaken opgelucht na late gelijkmaker: Dit doet veel deugd

Kapitein Hans Vanaken opgelucht na late gelijkmaker: "Dit doet veel deugd"

26-11-2019 21:25 Laatste update: 21:38
21

Club Brugge heeft dinsdagavond op het nippertje een punt gepakt in Istanbul tegen Galatasaray. Hans Vanaken, kapitein door de schorsing van Ruud Vormer, zag zijn ploeg verdiend de gelijkmaker scoren in de toegevoegde tijd.

"Het is spijtig dat we op achterstand kwamen. Hun doelpunt was de enige kans die ze kregen. Daarna hadden we veel balbezit, maar niet veel kansen", vertelde de Rode Duivel voor de camera van Vier. "In de tweede helft zijn we beginnen pushen en krijgen we met David (Okereke, nvdr.) de grootste kans. We dreigden wel en als je dan in de 92e minuut kan scoren door een geweldige goal van Krépin (Diatta, nvdr.) doet dat veel deugd."

Het gewonnen puntje is inderdaad van goudwaarde voor Club Brugge, maar mogelijk zat er meer in. "Ik denk dat een zege erin zat. Er zijn aan beide kansen weinig grote kansen geweest, maar als er één ploeg verdiende te winnen, waren wij dat wel. We waren goed en zeker niet onder de indruk van de omstandigheden. Het is jammer dat we moesten zweten tot het einde, maar het doet ook des te meer deugd om nog gelijk te spelen en waarschijnlijk de derde plaats veilig te stellen."

Schorsingen
Vanaken was door de afwezigheid van de geschorste Vormer kapitein van Blauw-Zwart, maar hij miste zijn maatje wel op het middenveld. "Hij is onze kapitein en motor van de ploeg. Het is logisch dat je zo'n speler mist. Uiteindelijk hebben we het -zowel vandaag als in Parijs- goed gedaan zonder hem. Dat is ook positief. Deze groep kan zo'n verlies opvangen zonder veel kwaliteit in te boeten."

Voor de laatste wedstrijd tegen Real Madrid zal coach Philippe Clement opnieuw moeten puzzelen, want Krépin Diatta en Clinton mata die allebei geschorst zijn. "Het is jammer dat ze er niet bij zullen zijn de volgende match, want ze zijn belangrijke spelers. Maar dan moeten andere jongens tonen dat ze klaar zijn. Onze kern is groot genoeg", besloot Vanaken.