Bayer Leverkusen grijpt laatste strohalm dankzij eigen doelpunt en fraaie volley

26-11-2019 21:08

Bayer Leverkusen heeft de laatste strohalm gegrepen in groep D van de Champions League. De Duitsers wonnen op bezoek bij Lokomotiv Moskou met 0-2 en zijn daardoor in ieder geval zeker van Europese overwintering.

Leverkusen beleefde een prima start in de RZD Arena, want al na elf minuten maakte Lokomotiv een merkwaardig en ongelukkig eigen doelpunt. Éder probeerde weg te werken na een hoekschop, maar schoot tegen Rifat Zhemaletdinov aan, waarna de bal in het doel verdween.

Daarna kwam het elftal van coach Peter Bosz een paar keer met de schrik vrij, aangezien het achterin niet even solide oogde. Aan de andere kant maakte Kevin Volland er bijna 0-2 van. Hij omspeelde de doelman, maar nam de bal te ver mee en kreeg hem er niet meer in.

De bevrijdende tweede treffer kwam er tien minuten na rust wel voor Leverkusen. Sven Bender haalde geweldig uit, waardoor Die Werkself ook mogen blijven dromen van een vervolg in de Champions League. De achterstand op nummer twee Atlético Madrid bedraagt één punt, maar de Spanjaarden komen nog wel in actie tegen het reeds geplaatste Juventus.