VP Rapport: Club Brugge overtuigt niet, Dennis en Deli helemaal onderuit

26-11-2019 21:04 Laatste update: 27-11-2019 11:31

Club Brugge is erin geslaagd om dinsdag een punt te pakken tegen Galatasaray. Makkelijk werd het niet, met enkele lage scores tot gevolg. Dit is het VoetbalPrimeur rapport van de partij!

Simon Mignolet – 6
Deed één goede redding en kon amper iets doen aan het tegendoelpunt van Galatasaray.

Clinton Mata – 5
Is van nature een rechtsachter, maar zijn plek bij Club Brugge lijkt in een driemansverdediging. Had het dan ook bijzonder moeilijk om aanvallend zijn steentje bij te dragen, al werd hij niet geholpen door een bijzonder slechte Dennis.

Brandon Mechele – 7
De Rode Duivel kreeg dit seizoen al heel wat kritiek, maar bewees vanavond het niveau wel aan te kunnen. Was één van de enige Bruggelingen die zich ook recht hield.

Simon Deli – 3
Waar is de Deli van het begin van dit seizoen. De Ivoriaan heeft het al weken wat moeilijker en bewees dat ook vandaag nog maar eens. Ging bij de 1-0 kinderlijk in de fout en herstelde zich op geen enkel moment.

Fede Ricca – 5
Aanvallend duidelijk de mindere dan directe concurrent Eduard Sobol. Kwam verdedigend niet enorm vaak in de problemen, maar is dat wel genoeg voor een ambitieus Club Brugge?

Eder Balanta – 4
De Colombiaan kreeg afgelopen weekend rust, maar dat was er niet aan te zien. Liep helemaal verloren op het middenveld en maakte het wel bijzonder makkelijk voor de spelers van Galatasaray.

Mats Rits – 4
Rits is Ruud Vormer niet. Een oneerlijke vergelijking, maar het is wel eentje die vandaag het verschil mogelijk heeft gemaakt. De middenvelder kwam er amper tot niet door en werd vervangen bij de rust.

Hans Vanaken – 5
De eerste helft wisselde hij slechte met minder slechte momenten af, maar was in de tweede helft niet te bespeuren. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Gouden Schoen.

Krépin Diatta – 5,5
Een matige eerste helft, een slechte tweede helft. Tot de 90ste minuut. Met een knap afstandsschot hielp hij Club Brugge nog aan een gelijkspel en mogelijk aan Europese overwintering.

Loïs Openda – 5
De jonge aanvaller kreeg nog eens een kans, maar bedankte niet voor het vertrouwen. Schuwde het werk echter niet en probeerde ook voor dreiging te zorgen. Na zo'n uur voetballen was zijn pijp echter helemaal uit.

Emmanuel Dennis – 2
Dit was niet de Dennis van Real Madrid. Élke keer hij in balbezit kwam, verloor Club Brugge ook de bal. Droomt misschien wel van een toptransfer naar een buitenlandse competitie, maar deze Dennis is daar absoluut niet klaar voor.

Charles De Ketelaere – 5
De jonge De Ketelaere viel bij de rust in voor de teleurstellende Mats Rits. Werd voor Philippe Clement voor de Turkse leeuwen gegooid, maar dat was geen geschenk.

Siebe Schrijvers – 5
Viel in en deed het alvast beter dan Dennis. Al was dat niet zo moeilijk. Kreeg wel enkele kansen.

David Okereke – 6
Miste dé kans op de 1-1. Kwam oog in oog te staan met Muslera, maar schoot de bal naast doen. De Nigeriaan deed het daarnaast wel een pak beter dan Openda en zorgde meermaals voor gevaar.