Club Brugge kan toch (klein) feest vieren na late gelijkmaker tegen Galatasaray

26-11-2019 20:50 Laatste update: 20:55
117

Club Brugge kwam met de schrik vrij tegen Galatasaray. Op bezoek bij de potige Turken leek het op een nederlaag af te stevenen, maar kon het na een doelpunt van Krepin Diatta in het absolute slot nog een gelijkspel uit de brand slepen.

Club Brugge werd voor aanvang van de partij al gewaarschuwd voor een heksenketel. Die heksenketel kregen we ook. De Brugse spelers kregen een striemend fluitconcert te horen bij elk balcontact. De Brugse spelers leken aanvankelijk dan ook onder de indruk en hielden de bal niet bij.

Terwijl Club Brugge uiteindelijk toch leek te overleven, slikte het toch een tegendoelpunt. Na tien minuten voetballen kon Galatasaray profiteren van een slecht verdedigende Simon Deli. Galatasaray scoorde zo het eerste doelpunt in haar CL-campagne.

Voor Galatasaray leken de punten echt een erezaak. Ze streden alsof hun leven ervan afhing en schuwden de fouten niet. Club Brugge kwam maar niet in de partij en had het het eerste half uur bijzonder moeilijk.

Voor de rust kwam Club Brugge dan toch beter in de partij, met enkele goede kansen tot gevolg. De sterk keepende Muslera hield zijn team Galatasaray echter op de 1-0 voorsprong. Hij leek Galatasaray net zoals in de heenwedstrijd weer aan punten te helpen.

Club Brugge begon beter aan de tweede helft, met het balbezit ook vrijwel helemaal voor de Bruggelingen. De Turken hielden achterin alles goed op slot, wat het niet makkelijk maakte voor Blauw-Zwart.

Ondanks ingrepen van Clement bleef Galatasaray het bijzonder makkelijk hebben tegen Club Brugge. Blauw-Zwart maakte op geen enkel moment echt aanspraak op een tegendoelpunt in de tweede helft.

Ingrepen Clement
Clement greep in met de komst van Siebe Schrijvers en David Okereke. Vooral die laatste bracht wat meer schwung in de partij en kreeg zelfs een gigantische kans op de 1-1. Scoren deed hij niet, Diatta daarentegen... Met een verwoestend afstandsschot maakte hij dan toch die gelijkmaker.

De fluitgrage scheidsrechter gaf Club Brugge uiteindelijk nog twee rode kaarten (voor Mata en Diatta) na het uitbundige vieren, wat toch nog hoop gaf voor Galatasaray. Zij konden echter niet meer tegenprikken, waardoor het 1-1 bleef.

Door het gelijkspel blijft Club Brugge op een derde plek in de stand staan. Als Galatasaray niet wint van PSG op de volgende speeldag, is Club Brugge zo goed als zeker van Europese overwintering.