Prachtig: United-jeugdspeler overwint kanker en meldt zich bij eerste elftal

Prachtig: United-jeugdspeler overwint kanker en meldt zich bij eerste elftal

26-11-2019 18:21
2

Een mooi verhaal uit Engeland: Max Taylor, een jonge verdediger van Manchester United, is voor het eerst opgeroepen voor het eerste elftal. Dit slechts twaalf maanden nadat hij chemotherapie kreeg vanwege teelbalkanker.

De negentienjarige Taylor mag meereizen met de toch al jeugdige selectie van United naar de uitwedstrijd tegen Astana in Kazachstan op donderdag, zo meldt de BBC. Hij keerde in september pas terug op de training, nadat hij van de medische staf toestemming kreeg.

Manchester United heeft zich al gekwalificeerd voor de knock-outfase van de Europa League en lijkt donderdag aan te treden met een B-elftal. Veel spelers van het eerste elftal blijven in Engeland achter, waardoor er kansen lonken voor spelers als James Garner, Mason Greenwood, Dylan Levitt en de 18-jarige Largie Ramazani. Manchester United heeft de selectie nog niet definitief bekend gemaakt.

United speelt zondag weer in de Premier League op Old Trafford tegen Aston Villa. Eerste elftal-coaches Michael Carrick en Kieran McKenna blijven ook in Engeland achter en reizen niet mee naar Kazachstan. Nicky Butt, hoofd jeugdopleidingen bij United, reist met manager Ole Gunnar Solskjaer en de selectie mee.