STVV-voorzitter spaart Brys niet: 'Het was één grote middenvinger naar bestuur'

STVV-voorzitter spaart Brys niet: 'Het was één grote middenvinger naar bestuur'

Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019 om 16:30di 26-11-2019 om 16:30

STVV-voorzitter David Meekers heeft na het ontslag van Marc Brys een persmoment ingelast. Daarin gaf de voorzitter van de Kanaries aan dat het niet STVV, maar wel Brys zelf was die aanstuurde op zijn ontslag.

"Brys heeft er zelf om gevraagd door in het weekend in de media plots toe te geven dat hij wel verregaande gesprekken gevoerd had met Genk", citeert Het Laatste Nieuws Meekers. "Wij vielen van onze stoel, want tegen ons heeft hij dat altijd ontkend. Het kan niet anders. Deze nieuwe middenvinger, die er ook eentje was richting supporters, wou zoveel zeggen als ‘geef mij maar mijn ontslag’."

Onder andere de kritiek van Brys op het transferbeleid van STVV was een grote ergernis van het bestuur. "Ook hij heeft zijn mening mogen zeggen over de transfers, ook al waren het niet zijn gedroomde namen. Natuurlijk zijn er fouten gebeurd. We hadden zeker vroeger moeten beginnen. Maar op een bepaald moment moet je je daar overheen zetten en je opnieuw achter het project scharen. Dat deed Marc niet meer. Integendeel."

"Als het goed ging, stak hij de pluim graag op zijn hoed en die van zijn spelers. Als het slecht ging, wees hij richting bestuur. Weet je, als je een nagel in het hout klopt en er blijft op kloppen, dan beschadig je het hout. Dit is ook hier gebeurd. Zo kon het niet verder. Wij ervoeren immers een gebrek aan respect voor de club", geeft Meekers aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws