'Flirt met Genk en weigering van Aziatische spelers zorgde voor ontslag Brys'

'Flirt met Genk en weigering van Aziatische spelers zorgde voor ontslag Brys'

26-11-2019 16:22
6

Marc Brys moest maandag afscheid nemen van STVV. De Japanse eigenaren besloten om verder te gaan met een nieuwe trainer. Geen onverwacht ontslag na de vertrouwensbreuk tussen beide partijen.

Bij Het Laatste Nieuws weet men ook waarom de coach van STVV uiteindelijk moest vertrekken. De Japanse eigenaren konden het onder andere maar moeilijk aanvaarden dat Brys in de media om versterking vroeg. Dat hadden ze liever alleen binnenkamers zien gebeuren.

Daarnaast moest Brys van de CEO ook enkele Aziatische aankopen in de ploeg zetten. Het ging om de Vietnamees Cong Phuong en de Zuid-Koreaan Seung-Woo Lee. Brys vond echter dat die spelers geen basisplaats verdienden en weigerde hen op te stellen, tot grote ergernis van de STVV-eigenaren.

Druppel die emmer deed overlopen
Er was dus al heel wat wrevel tussen beide partijen, maar de breuk kwam er afgelopen weekend helemaal. Brys gaf toe dat hij met KRC Genk had gesproken om het roer van Felice Mazzu over te nemen. Niet naar de zin van de STVV-fans.

Afgelopen weekend riepen zij om het ontslag van Brys. Het bestuur van STVV gaf maar al te graag toe en besloot dan ook om afscheid te nemen van de trainer. Inmiddels is men bij STVV al op zoek naar een nieuwe T1. Naar verluidt wordt dat, u verwacht het al, een Japanner. Takahisa Shiraishi wordt gelinkt aan de Kanaries.