Geen megadeal met Haier, Man Utd loopt miljoenen mis

Geen megadeal met Haier, Man Utd loopt miljoenen mis

26-11-2019 13:28 Laatste update: 27-11-2019 10:45
5

Manchester United is dicht bij een zeer lucratief sponsorcontract met het Chinese bedrijf Haier. Volgens The Sun wil de club het contract met Chevrolet inruilen voor een lucratievere deal met de fabrikant van huishuidelijke apparaten.

Volgens de boulevardkrant vermeldt dat Haier vastbesloten is een deal met United te sluiten. Vertegenwoordigers van het bedrijf zijn sinds vorige week in Engeland om te praten met de club. Deze gesprekken vonden plaats in het kantoor van United in Londen.

Manchester United weigert om te reageren op de speculaties, maar het is bekend dat meerdere bedrijven interesse hebben getoond in een deal met de club sinds het gerucht rondspookt dat de deal met Chevrolet wel eens gecanceld kan worden.

Manchester United zou ruim 81 miljoen per seizoen willen ontvangen van Haier voor een plekje op het shirt van The Mancunians. Volgens The Sun kan de deal binnen enkele dagen bevestigt worden, maar kijkt United nog naar andere opties. De huidige deal met Chevrolet is op dit moment nog de grootste in de sportwereld, maar daar zou dus snel verandering in kunnen komen.

Update: Haier zegt in een statement geen interesse te hebben in een eventuele deal met Manchester United. Het Chinese bedrijf in huishoudelijke apparaten geeft aan dat ze geen contact hebben gezocht met United en absoluut geen overeenkomst met de club hebben gesloten om shirtsponsor te worden.