Vlap stelt teleur bij Anderlecht: Hij verliest alle geloofwaardigheid

Vlap stelt teleur bij Anderlecht: "Hij verliest alle geloofwaardigheid"

26-11-2019 09:16 Laatste update: 09:19
14

Michel Vlap zit op een zijspoor bij RSC Anderlecht. De sympathieke Nederlander werd vorige zomer weggeplukt bij Heerenveen SC voor acht miljoen euro. Vlap kon zich echter nog niet doorzetten bij Anderlecht. Maandagavond speelde hij zelfs mee met de beloften.

In het seizoensbegin speelde Vlap nog vaak mee, maar sinds de komst van Frank Vercauteren gaat het steil bergaf voor de spelmaker. 'Een invalbeurt van één minuutje tegen Zulte Waregem om tijd te rekken, niet van de bank gekomen tegen Kortrijk en Eupen én als hij - door blessures bij anderen - wél aan de aftrap stond, werd Vlap telkens steevast gewisseld', aldus Het Nieuwsblad.

Aad de Mos kent alvast een heikel punt. "Het eerste probleem van Vlap is dat zijn vader zich te veel bemoeit. Michel moet zijn pa eens intomen: Stop met tweeten. Dat overbeschermende kantje. Hij verliest daardoor al zijn geloofwaardigheid bij coaches en bij medespelers. Ken jij andere profs met zulke vaders? Ik niet."

Niet klaar voor topclub?
Verder lijkt vooral de druk een pak hoger bij Anderlecht. "Michel Vlap komt van Heerenveen, een club waar alles mocht en niets moest”, gaat de Mos verder. “Bij Anderlecht is het niet zo gemoedelijk. Bij zo'n club is het een jungle en daar moet Michel aan wennen."

"Anderlecht had Vlap beter nog een jaar laten bevestigen in Friesland alvorens hem aan te werven, maar Frank Arnesen wilde per se deze spelverdeler. Het viel toch op dat de Hollandse topclubs er hun handen van af hielden. Dat zegt iets, hoor", betwijfelt de Mos of Vlap wel klaar is voor de Belgische top.