Chadli onmisbaar voor Anderlecht: 'Maar wil hij überhaupt wel blijven?'

Chadli onmisbaar voor Anderlecht: 'Maar wil hij überhaupt wel blijven?'

Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019 om 08:00di 26-11-2019 om 08:00

RSC Anderlecht moet nog vol aan de bak, wil het Play-Off 1 halen. Thuis tegen KV Kortrijk kwam paars-wit niet verder dan een scoreloos gelijkspel. Bovendien rekent Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws té veel op de flitsen van Nacer Chadli.

'Chadli speelde tot nu toe iets minder dan 60 procent van de minuten bij paars-wit. Maar hij heeft er wel een voet in 55 procent van de doelpuntenproductie. 6 goals, 4 assists in 836 minuten. Dat is één beslissende actie om de 84 minuten', aldus de krant.

Anderlecht doet er dan ook alles aan om Chadli telkens topfit te krijgen. 'Denk Chadli weg, en je ziet de grote leegte. Kemar Roofe (5 goals, waaronder wel 2 penalty's) doet nog een béétje moeite om aan te klampen, maar de Brit wordt geen spits van 20 goals per seizoen. De rest doet het met kruimels. Verschaeren, Vlap, Nasri, Saelemaekers: 2 doelpunten.'

Verlengd verblijf
Volgende zomer hoopt Anderlecht hem definitief in te lijven, maar wil Chadli dat wel? 'De obstakels zijn legio. Heeft Chadli - een topatleet, een winnaar die bewezen heeft het niveau van de Belgische competitie op z'n 30ste nog ruim te overstijgen - überhaupt zin om in Brussel te blijven?', klinkt het.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet Anderlecht zwaar investeren voor een verlengd verblijf van Chadli?

(1346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws