'Enkel als Anderlecht er in slaagt te snoeien, kan het wat doen op transfermarkt'

'Enkel als Anderlecht er in slaagt te snoeien, kan het wat doen op transfermarkt'

26-11-2019 07:00
15

RSC Anderlecht moet nog vol aan de bak in de strijd om een plaats in de top zes. Komende winter wordt er gerekend op enkele inkomende transfers. Maar dat lijkt voor het huidige Anderlecht geen sinecure.

Zo is de financiële situatie bij Anderlecht niet bepaald goed. 'Vorige maand lekte uit dat paars-wit 27 miljoen euro verlies maakte tijdens het seizoen 2018-2019. De cijfers kleuren bloedrood. Vooral ook door de gigantische spelerskern - volgens de officiële website telt de A-kern 37 spelers - die ook nog eens disproportioneel veel betaald krijgt', aldus Het Laatste Nieuws.

Zo heeft Anderlecht met onder meer Trebel, Dimata, Bakkali, Musona, Nasri, Saief, Zulj, Najar,… een pak dure jongens lopen die op dit moment geen meerwaarde zijn. Anderlecht lijkt dan ook eerst enkele uitgaande transfers te moeten afronden.

'Enkel als Anderlecht er in januari in slaagt om daarin te snoeien, kan het nog iets doen op de transfermarkt. De zo nodige verdedigende middenvelder halen, bijvoorbeeld. Dit keer liefst iemand die niet alleen zégt dat hij de zaken sneller ziet', besluit de krant.