KV Oostende vecht met succes schorsing Vargas aan na rode kaart tegen Club Brugge

KV Oostende vecht met succes schorsing Vargas aan na rode kaart tegen Club Brugge

25-11-2019 14:57 Laatste update: 26-11-2019 19:16
15

KV Oostende dreigt een hele poos zonder Ronald Vargas te zitten. De Venezolaan heeft zijn schorsingsvoorstel van het Bondsparket te horen gekregen.

De middenvelder ging over de schreef tegen zijn ex-club Club Brugge en ging met de studs vooruit op het been van Simon Deli staan. Dat leverde hem een rode kaart op, maar nu ook mogelijk een extra schorsing. Zo vraagt het Bondsparket een schorsing van drie wedstrijden voor Vargas.

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny vroeg zelfs vijf tot zes wedstrijden schorsing, maar het Bondsparket besloot om het tot drie wedstrijden te houden. Als KVO akkoord gaat, mist het Vargas tegen RSC Anderlecht, Eupen en KAA Gent.

Update: Oostende is niet opgezet met het schorsingsvoorstel van het Bondsparket. De kustploeg heeft dan ook besloten om beroep aan te tekenen. Zo hoopt Oostende om Vargas minder dan drie wedstrijden kwijt te zijn.

Update: KV Oostende kent (klein) succes in het aanvechten van de schorsing voor Ronald Vargas. Na zijn rode kaart tegen Club Brugge stelde de Geschillencommissie een schorsing van drie speeldagen voor. KVO tekende beroep aan en die schorsing werd nu teruggebracht naar twee speeldagen.