UPDATE: ‘Mertens moet 145.000 euro ophoesten van Napoli-voorzitter’

UPDATE: ‘Mertens moet 145.000 euro ophoesten van Napoli-voorzitter’

25-11-2019 12:15 Laatste update: 26-11-2019 20:27
12

De situatie bij Napoli is er de laatste dagen niet bepaald beter op geworden. De spelersgroep ligt in de clinch met voorzitter Aurelio De Laurentiis. Die heeft zijn medewerkers in de VS de opdracht gegeven om de boeteprocedure op te starten, weet Gazzetta Dello Sport.

De Laurentiis wil zijn spelers zwares boetes opleggen na hun ongehoorzaamheid. Begin deze maand wilde de voorzitter dat de spelers een week op afzondering gingen met coach Carlo Ancelotti. Noch Ancelotti, noch de spelers wilden dat doen en gingen dan ook niet.

De voorzitter was woest en dreigde met financiële straffen. Dat blijkt nu geen loos dreigement. De lonen van oktober zijn nog niet gestort en De Laurentiis wil een loonaftrek van 25 procent doorvoeren voor die maand. Voor Mertens zou dat neerkomen op een bedrag tussen 80.000 en 100.000 euro. Allan krijgt nog een zwaardere straf omdat hij zich agressief heeft gedragen tegen de zoon van de voorzitter. Hij zou zelfs de helft moeten inleveren.

De Laurentiis kan in totaal 2,5 miljoen euro ophalen bij de spelersgroep. Napoli zit al langer in zwaar weer, want het staat momenteel slechts zevende. Het contract van Mertens loopt volgende zomer af.

Update: Dries Mertens zou zo’n 145.000 euro moeten ophoesten van Napoli-voorzitter De Laurentiis. In totaal int de preses zo’n 2,3 miljoen euro aan boetes. Kapitein Lorenzo Insigne spant de kroon met 350.000 euro. Mertens zou zijn bruto maandsalaris aldus moeten afgeven. De zaak zou ook voorkomen voor de arbitragecommissie en ook de burgerrechtbank wordt overwogen.