Sevilla springt dankzij nipte zege naar plaats drie

24-11-2019 23:29 Laatste update: 25-11-2019 04:23

Sevilla heeft de derde plaats in de Spaanse Primera División stevig in handen genomen. De club uit Andalusië won dankzij een benutte strafschop van Ever Banega met 1-0 bij Real Valladolid.

Real Valladolid - Sevilla 0-1
Na elf minuten floot scheidsrechter Eduardo Prieto en wees hij naar de stip. Aanleiding was een stevige charge van een Valladolid-verdediger, die vervolgens toezag hoe Ever Banega de toegekende strafschop miste. De VAR constateerde echter dat de doelman van de thuisploeg, Jordi Masip, op het moment van trappen van Banega voor zijn lijn stond. De penalty moest worden overgenomen en de Argentijnse middenvelder scoorde in tweede instantie wel.

De wedstrijd kwam daarna maar niet tot ontbranden. Zowel Sevilla als Valladolid waren niet in staat om gevaar te stichten en zo kabbelde de partij richting het einde. In blessuretijd schoot de vlam alsnog in de pan en dat was te danken aan Lucas Ocampos, die na een opstootje met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd. Goals vielen er echter nier meer, waardoor Sevilla nu de nummer drie van Spanje is. De voorsprong op Atlético Madrid, dat vierde staat, is twee punten.