Engelse pers spaart lof niet voor De Bruyne: 'Hij blijft dé man'

Engelse pers spaart lof niet voor De Bruyne: 'Hij blijft dé man'

24-11-2019 07:42

Man City is er zaterdag in geslaagd om de Engelse topper van Chelsea te winnen. Het werd 2-1 tegen de ploeg van Frank Lampard. Daarvoor moet het onder andere Kevin De Bruyne bedanken, die uitblonk met één doelpunt. In de buitenlandse pers spaarde men de lof niet.

Sky Sports vond De Bruyne de man van de match en beloonde hem met een 9 op 10. 'Zijn afgeweken gelijkmaker bleek het keerpunt in de match. En waar er bij dat doelpunt nog wat geluk gemoeid was, was het verrassing dat De Bruyne de game-changer was. De Belg is uitgegroeid tot de talisman van City', viel er te lezen.

Bij Manchester Evening News zag men onze landgenoot ook uitblinken. 'Het was zeker niet zijn mooiste doelpunt, maar wel van cruciaal belang. Daarna werd hij een hemelsblauwe tornado die City telkens maar vooruit stuwde', schrijft Manchester Evening News, dat De Bruyne een 8 gaf.

Ook bij statistiekenwebsite Squawka kreeg hij een 8 op 10 en werd hij verkozen tot man van de match. 'Passte weer subliem, bewoog fantastisch tussen de linies en maakt heel wat acties met de bal aan de voet waardoor hij City vooraan hield. Hij scoorde de gelijkmaker, maar het meeste van zijn fantastische werk werd verbrod door zijn ploegmaats. Hij blijft dé man.'