Real herstelt zich van blunder Ramos en nestelt zich naast Barcelona

23-11-2019 22:59 Laatste update: 24-11-2019 06:49
1

Real Madrid heeft dankzij een 3-1 overwinning op subtopper Real Sociedad aansluiting gehouden met Barcelona. De Madrilenen kwamen na een blunder van Sergio Ramos op achterstand, maar rechtten de rug op tijd.

Het tikkie terug van Ramos in de tweede minuut was veel te kort. Daardoor kon Willian José de bal oppikken en scoren, waarmee hij De Koninklijke al vroeg op achterstand zette. Dat tikje kwam wel degelijk even aan bij Real. Ondanks dat de Madrilenen meer de bal hadden dan het bezoek uit Baskenland waren er weinig kansen en moest het publiek tot vlak voor de rust wachten op de gelijkmaker. Karim Benzema was de maker van het doelpunt: 1-1.

Na rust zag het spel van Real Madrid er een stuk beter, rustiger en verzorgder uit. Dat kwam mede door de goal van Fede Valverde, die vlak na de aftrap voor het tweede bedrijf al tot scoren wist te komen en zijn ploeg daarmee in rustiger vaarwater bracht. Luka Modric schoot Real een kwartier voor tijd definitief naar de overwinning.

Even daarvoor een opvallend moment in Bernabéu, waar Gareth Bale onder een striemend fluitconcert inviel voor Rodrygo. De man uit Wales kwam in opspraak omdat hij gefotografeerd werd met een vlag waarop de tekst 'Wales, Golf, Madrid, in die volgorde' stond en dat waren de supporters duidelijk nog niet vergeten. De Madrileense fans kunnen wel tevreden zijn met het resultaat, want de 3-1 overwinning brengt Real terug naar plek twee in Spanje. Op doelsaldo moet De Koninklijke aartsrivaal Barcelona voor laten.