City wint Premier League-topper van Chelsea en houdt Liverpool in zicht

23-11-2019 21:01
1

Manchester City heeft de hoop op de titel in Engeland nog niet opgegeven. De topper tegen Chelsea werd met 2-1 gewonnen, waardoor koploper Liverpool nog een beetje binnen schootsafstand blijft.

Het treffen tussen Chelsea en Manchester City, voor de wedstrijd nog respectievelijk de nummer twee en drie van de Eredivisie, stond vooral in de eerste helft bol van het spektakel. Het bezoek uit Londen nam na twintig minuten de voorsprong via Ngolo Kanté, maar nog voor rust draaide City via Kevin de Bruyne en Riyad Mahrez het duel om.

Vooral de treffer van Mahrez, de 2-1 die acht minuten voor rust viel, was een fraaie.

Na de pauze deden The Blues er alles aan om een resultaat te halen in het Etihad Stadium. Helaas voor Frank Lampard en de zijnen werden een aantal kansen, vooral voor Willian en Mason Mount, niet benut en viel de gelijkmaker dan ook niet meer. Chelsea mocht ook nog van geluk spreken toen een goal van Raheem Sterling in blessuretijd werd afgekeurd door de VAR.

De driepunter van City zorgt ervoor dat de top van de Premier League er ietwat anders uit komt te zien. Chelsea wordt op doelsaldo gepasseerd door de ploeg uit Manchester, waardoor beide teams nu negen punten achter staan op Liverpool. Nummer twee Leicester City heeft één puntje meer.