Ruime zege Bayern München, Raman wint en scoort eerste keer voor Schalke

23-11-2019 17:40 Laatste update: 17:48

Bayern München is koploper Borussia Mönchengladbach tot één punt genaderd. De ploeg van interim-trainer Hansi Flick won zelf met 0-4 en zag Gladbach verliezen bij Union Berlin.

Fortuna Düsseldorf - Bayern München 0-4
Bayern kwam in Düsseldorf geen moment in de problemen. Al na ruim een half uur spelen stond het 0-3. Benjamin Pavard scoorde al na elf minuten en Corentin Tolisso was trefzeker na 27 minuten. Op aangeven van Thomas Müller maakte Serge Gnabry er ook nog 0-3 van.

Fortuna had niets in te brengen tegen Bayern, dat geen reden meer zag om extra gas te geven. De 0-3 bleef lang op het scorebord staan. Het werd uiteindelijk 0-4 door Philippe Coutinho, die werd geholpen door Robert Lewandowski. Het was de eerste assist van het seizoen voor de Poolse spits.

Bayern treft dinsdag Rode Ster Belgrado in de Champions League. Vier dagen later komt Bayer Leverkusen op bezoek in München.

Bayer Leverkusen - Freiburg 1-1
Leverkusenheeft thuis knap een punt gepakt tegen SC Freiburg, de verrassende nummer drie van de Bundesliga. Leverkusen leek na de snelle 0-1 van Lucas Holer een zware middag tegemoet te gaan, maar maakte via Moussa Diaby nog voor de rust gelijk. De grootste kansen in de tweede helft waren voor Leverkusen, maar die werden niet afgemaakt.

Aan de andere kant was Jonathan Schmid dicht bij de voorsprong voor Freiburg. Twintig minuten voor tijd had Diaby zijn tweede treffer van de middag moeten maken, maar hij had geen oog voor zijn ploeggenoten en zijn schoot ging uiteindelijk naast.

Leverkusen staat na twaalf duels op de negende plek in Duitsland.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0-2
VfL Wolfsburg heeft voor het eerst sinds 6 oktober weer een wedstrijd weten te winnen. Mede dankzij een spitsengoal van Wout Weghorst werd het op bezoek bij Eintracht Frankfurt 0-2. Weghorst kopte na negentien minuten spelen op gelukkige wijze raak. Die Wölfe moesten ruim 45 minuten verder met tien man nadat Marcel Tisserand nog voor de rust zijn tweede gele kaart kreeg.

In de problemen kwam Wolfsburg echter niet. Joao Victor leek de wedstrijd na 65 minuten te beslissen. Eintracht kreeg nog wel wat kansjes, maar daar was Wolfsburg niet van onder de indruk. De ploeg klimt naar de zevende plaats. Frankfurt staat tiende.

Union Berlin - Mönchengladbach 2-0
De derde competitienederlaag van Borussia Mönchengladbach is een feit. De Duitse koploper ging op vreemde bodem onderuit tegen promovendus Union Berlin, dat in het rechterrijtje staat. Gladbach leed knullig balverlies op de helft van de tegenstander, waardoor Union Berlin kon uitbreken. De volledig vrijstaande Anthony Ujah kopte bij de tweede paal binnen: 1-0. Via Marcus Ingvartsen had het even later ook 2-0 moeten worden, maar hij schoot op de paal.

Bij Gladbach was Alassane Plea in de eerste helft de gevaarlijke man. In de tweede helft kreeg Gladbach geen kansen meer, maar ook Union maakte geen indruk meer. In de blessuretijd werd het duel beslist door Sebastian Andersson.

Werder Bremen - Schalke 04 1-2
Schalke 04 bestormt de Duitse top na een uitoverwinning bij het Werder Bremen van Davy Klaassen. Het werd 1-2. Amine Harit zette de nummer zeven van Duitsland vlak voor de rust op 0-1. De voorsprong werd na de onderbreking verdubbeld door Benito Raman.

Schalke wist de wedstrijd na de late aansluitingstreffer van Yuyu Osaka nog spannend te maken, maar zijn goal viel te laat. Werder moet de komende weken alle zeilen bijzetten om niet verder af te zakken op de ranglijst. De club staat dertiende.