Higuain reddende engel voor Juventus met twee late goals tegen Atalanta

23-11-2019 17:02 Laatste update: 17:19

Juventus heeft de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo op het nippertje weten te winnen. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar staat dankzij twee late treffers van Gonzalo Higuaín met lege handen. Het werd uiteindelijk 1-3.

Juventus moest het tegen Atalanta doen zonder Cristiano Ronaldo. De Portugees is nog altijd niet volledig hersteld van zijn knieblessure. Maurizio Sarri kondigde op de persconferentie al aan dat het duel met Atalanta, waar Timothy Castagne in de tweede helft mocht invallen, een zware zou worden, gezien de fysieke speelstijl van de ploeg. Hij had gelijk, want Atalanta klapte er vanaf het begin vol op.

De thuisploeg kreeg na ruim een kwartier de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sami Khedira maakte in het strafschopgebied een handsbal, maar de gegeven penalty werd gemist door Musa Barrow. Juventus had even nodig om in de wedstrijd te komen, maar na de eerste kans van Higuaín was het toch weer Atalanta dat de grootste kansen kreeg.

Kort na rust leek de uitstekend spelende De Ligt geblesseerd te raken aan zijn schouder, maar de verdediger dacht geen moment aan een wissel en speelde dapper door. Vlak daarna kopte Robin Gosens Atalanta op een 1-0 voorsprong. De Ligt voorkwam vervolgens ook de 2-0.

Een kwartier voor tijd kwam Juventus gelukkig op gelijke hoogte. Higuaín maaide eerst vol over de bal heen, maar zijn tweede poging belandde via een Atalanta-verdediger in het doel. Een paar minuten voor tijd schoot de Argentijn op aangeven van Juan Cuadrado ook de 1-2 achter doelman Pierluigi Gollini. In de blessuretijd besliste Paulo Dybala de wedstrijd.

De Oude Dame is ook na dit weekend verzekerd van de koppositie, ongeacht het resultaat bij Torino - Internazionale.