Vanderhaeghe botste met Vercauteren bij Anderlecht: Op voorhand verloren

Vanderhaeghe botste met Vercauteren bij Anderlecht: "Op voorhand verloren"

23-11-2019 17:25
6

KV Kortrijk speelt zondagavond in het Lotto Park tegen RSC Anderlecht. Een duel tussen Yves Vanderhaeghe en Frank Vercauteren. Beide heren kennen elkaar nog van hun gezamelijke periode bij paars-wit, maar toen botste het wel eens tussen de twee.

Vercauteren was indertijd assistent-coach van Aimé Anthuenis bij Anderlecht. Vanderhaeghe stapte toen eens boos weg. Tijdens een discussie met Vercauteren was hij het niet eens met de taakverdeling op het middenveld. Toen Vercauteren in het seizoen 2006-2007 hoofdcoach werd, was Vanderhaeghe al 35 jaar.

Hij belandde op de bank en trok de middenvelder naar Roeselare. "Vercauteren deelde me botweg mee dat ik niet meer zou spelen", vertelde Vanderhaeghe toen volgens Het Nieuwsblad. "Zijn uitleg was vaag en het had geen zin om te discussiëren. Ik was op voorhand verloren en mijn ploegmaats geloofden hun oren niet."

Vercauteren reageert op zijn manier als hij het verhaal nu hoort. "Ik weet nog wat Yves toen tegen me zei. Het was niet juist, maar hij zei wel eerlijk zijn gedacht", aldus Vercauteren. "Daarom verwijt ik het Vanderhaeghe ook niet. Zijn ontgoocheling was normaal. Hij zal ook wel wat opgestoken hebben van mij, net zoals ik zaken geleerd heb van hem. Voor hem is het sowieso speciaal om tegen Anderlecht te spelen."