Mourinho geeft Alderweireld opnieuw plek en viert winst met Tottenham bij rentree

Mourinho geeft Alderweireld opnieuw plek en viert winst met Tottenham bij rentree

23-11-2019 15:27
1

Tottenham Hotspur heeft de Premier League-rentree van José Mourinho opgeluisterd met zijn eerste uitzege in competitieverband sinds 20 januari. Destijds moest Fulham eraan geloven, zaterdagmiddag was een andere stadgenoot de klos: West Ham United kreeg geen poot aan de grond tegen Mourinho en de zijnen.

De Portugees gaf onze landgenoot Toby Alderweireld en Lucas Moura een kans, nadat hij het stokje van Mauricio Pochettino had overgenomen. Vanaf de dug-out zag hij hoe Tottenham de eerste helft in handen had en vlak voor rust uitliep naar een 0-2 voorsprong. Heung-Min Son werd bediend door Dele Alli en vond de verre hoek: 0-1. Even later gaf de Zuid-Koreaan voor en gleed Moura de tweede Spurs-treffer binnen.

Hoewel Moura kort na rust een dot van een kans op de 0-3 miste, liet de beslissing niet lang op zich wachten: Serge Aurier slingerde de bal het strafschopgebied van West Ham in en Harry Kane deed al koppend een duit in het zakje.

Tottenham kon de teugels in het vervolg van de tweede helft enigszins laten vieren en kreeg in de slotfase de snoeiharde 1-3 van Michail Antonio om de oren. De eerste zege onder Mourinho kwam echter niet meer in gevaar voor de Noord-Londenaren, al had men nog geluk dat een treffer van Declan Rice werd afgekeurd door de VAR en werd het in minuut 96 nog 2-3 via Angelo Ogbonna.

De verliezend Champions League-finalist mag zich nu opmaken voor een druk programma: in drie weken tijd wachten Olympiakos Piraeus, Bournemouth, Manchester United, Burnley, Bayern München én Wolverhampton Wanderers.