Verheyen ziet Mechelen en Charleroi overtuigen, maar gelooft in Genk en Anderlecht

Verheyen ziet Mechelen en Charleroi overtuigen, maar gelooft in Genk en Anderlecht

Gepubliceerd: zaterdag 23 november 2019 om 10:31za 23-11-2019 om 10:31

Laatste update: zaterdag 23 november 2019 om 11:02za 23-11-2019 om 11:02

De terugronde is begonnen, waardoor er stilaan ook gespeculeerd kan worden over de deelnemers van Play-Off 1. Voorlopig zitten KRC Genk en RSC Anderlecht nog niet in de top zes, maar daar zal volgens Gert Verheyen nog verandering in komen.

"Ik denk nog altijd dat Anderlecht en Genk het wel zullen halen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar winst in de onderlinge confrontaties (tegen onder andere Charleroi en KV Mechelen) is wel nodig. Verlies je die, dan wordt de kloof te groot. Op de laatste speeldag speelt Genk bijvoorbeeld nog tegen KV Mechelen", geeft Verheyen aan.

Wie dan wel in Play-Off 1 staat zijn onder andere KV Mechelen en Charleroi. "Dat had ik niet verwacht", aldus Verheyen, die ook weet waarom beide ploegen het nu zo goed doen. "Als je zelf het spel probeert te maken, is dat geen voordeel."

"Dan heb ik het over de niet-topclubs. STVV en Kortrijk staan qua balbezit tussen de grote ploegen. KV Mechelen, Charleroi en Zulte Waregem staan bij de laatste vijf", klinkt het.

Counteren en scoren
Counterploegen dus? "Charleroi wel. Geen ploeg geeft minder passes. Dat is de beste counterploeg van het land. Wat heb je nodig in de Belgische competitie? Organisatie, loopvermogen, duelkracht. En voorin iemand die goals maakt. Daar is Charleroi het meest extreme voorbeeld van."

"KV Mechelen speelt ook direct, maar het zit toch vooral in hun overgave. Voetballen kunnen ze. Maar met het positivisme dat ze erfden uit vorig seizoen en hun publiek, kan je ver komen. En efficiëntie. Weeg het aantal schoten af tegen het aantal doelpunten en Mechelen is de meest efficiënte ploeg. Het bewijs dat balbezit waardeloos is. Het gaat om efficiëntie", besluit Verheyen.

KV Mechelen en Charleroi staan momenteel op de vijfde en zesde plek. Zij tellen respectievelijk 27 en 25 punten. Genk en Anderlecht staan op een negende en tiende plek, met elk twintig punten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Halen Genk en Anderlecht Play-Off 1 nog?

(635 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws