Thorup: Zé is er zondag opnieuw bij, maar ze zullen speelstijl niet wijzigen

Thorup: "Zé is er zondag opnieuw bij, maar ze zullen speelstijl niet wijzigen"

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 18:07vr 22-11-2019 om 18:07

KAA Gent ging donderdagavond nog maar onderuit bij Royal Antwerp FC (3-2) en, kijk, zondag staan beide teams al opnieuw tegenover elkaar. Dan wordt het duel in de Ghelamco Arena afgewerkt. Gent-trainer Jess Thorup verkondigde vlak na het eerste duel dat hij de nederlaag zou analyseren. Dat heeft hij nu ook gedaan.

Bij Het Nieuwsblad geeft Thorup toe dat hetzelfde team twee keer in vier dagen bekampen 'toch iets speciaals' is. Wat heeft de Deen onthouden na de partij op de Bosuil? "Natuurlijk ben je nooit tevreden na een nederlaag, maar we mogen hier ook geen groot drama van maken", aldus Thorup. "We verloren één match in drie maanden en we zullen er nog verliezen. Dus dat is niet het probleem."

"Maar het gaat meer over hoe je die match verliest. Je weet dat je tegen Antwerp duels moet winnen en tweede ballen moet veroveren en ook Mbokani moet lam leggen. Dat lukte ons niet", is Thorup duidelijk. Mbokani sloeg twee keer toe. "Ik las vandaag in de kranten veel analyses over de systemen van beide teams, maar we moeten gewoon in de spiegel kijken en beseffen dat we meer duelkracht moesten tonen."

Stelen met de ogen
Gent zou nog wat kunnen leren van Antwerp. "Gisteren waren mijn spelers echter vooral toeschouwers", gaat Thorup verder in zijn analyse. "We keken naar de bal, maar waren telkens niet klaar voor de volgende fase. En dat is ook een mentaal verhaal. Antwerp speelt ook mooi voetbal, maar die fighting spirit is wel bijzonder eigen aan hun systeem. Lamkel Zé is er zondag wellicht terug bij maar ze zullen hun speelstijl niet wijzigen. Dat is normaal, ik zou ook niet twijfelen", geeft hij Laszlo Bölöni nog wat advies.

Door het verlies zag Gent Antwerp naderen tot op één puntje in de stand. Koploper Club Brugge staat vijf punten voor de Buffalo's, met een wedstrijd minder gespeeld. Het duel van donderdag was eigenlijk een uitgestelde wedstrijd uit de zomermaanden, toen zowel Gent en Antwerp clementie kregen van de voetbalbond vanwege hun Europese parcours.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar lag het grootste probleem van Gent tegen Antwerp?

(360 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws