Vanderhaeghe blikt vooruit op Anderlecht: Dat kan een voordeel zijn

Vanderhaeghe blikt vooruit op Anderlecht: "Dat kan een voordeel zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 11:30vr 22-11-2019 om 11:30

Yves Vanderhaeghe kijkt zondag zijn ex-ploeg Anderlecht in de ogen. Een moeilijke opdracht voor Vanderhaeghe, die na een tegenvallende heenronde onder druk staat. Hij ziet echter ook positieve dingen bij Kortrijk.

Met Anderlecht, KAA Gent en KV Mechelen volgen er drie pittige tegenstanders. "We zijn een team dat altijd wil. Bij de thuisnederlagen tegen Eupen en Waasland-Beveren hadden we 68 en 65% balbezit, maar beide keren kregen we bij de eerste de beste tegenstoot een doelpunt binnen. Dan zie je de kopjes naar beneden gaan, zo van: 'Is het weer van dat?' Nu staan we tegenover ploegen die zelf het spel willen maken, dat kan een voordeel zijn", geeft Vanderhaeghe aan bij Het Laatste Nieuws.

Vanderhaeghe maakt zich nog geen zorgen. "Ik slaap nog goed, jawel. Maar vraag het me over drie weken nog eens". KV Kortrijk staat namelijk niet ver van de degradatiezone. "Ik probeer dat te vermijden, ik zet iedereen op scherp, ik doe ze beseffen dat het vijf voor twaalf is. De trainer is altijd verantwoordelijk maar de spelers ook."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Pakt Kortrijk iets mee uit Anderlecht?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws