Martinez heeft ander tactisch idee dan Clement en zet Vanaken niet op de '10'

Martinez heeft ander tactisch idee dan Clement en zet Vanaken niet op de '10'

Gepubliceerd: donderdag 21 november 2019 om 13:41do 21-11-2019 om 13:41

Hans Vanaken is al jaren dé spelmaker bij Club Brugge. De aanvallende middenvelder zorgt op de '10' voor assists en doelpunten. Het leverde hem als verschillende Belgische titels op en een Gouden Schoen. Toch krijgt hij bij België geen kans op die positie.

De middenvelder heeft inmiddels vier interlands achter de rug, maar deed dat nog geen enkele keer op 'zijn' positie. Bondscoach Martinez heeft dan ook tactisch zo zijn eigen ideeën over de middenvelder.

"Ik vind dat Vanaken grotere afstanden moet hebben", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Hij moet kunnen lopen, en van dieper komen. Vanaken heeft de technische controle om een vroege schakel te zijn in de opbouw. Op '10' doe je afbreuk aan zijn kwaliteiten", klinkt het.

Vanaken moet dan ook lager op het veld staan van Martinez. Daar is ook een reden voor. "Weinigen in de selectie 'attack the box' zó goed zoals Vanaken", geeft de bondscoach aan. Bij Club Brugge lijken ze er echter anders over te denken. Die rol is ook eerder weggelegd voor Ruud Vormer.

Poll

Heeft Martinez gelijk?

(189 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws