Gent ziet meer af door interlandbreak dan Antwerp: Sommigen sluiten pas nu aan

Gent ziet meer af door interlandbreak dan Antwerp: "Sommigen sluiten pas nu aan"

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 23:46wo 20-11-2019 om 23:46

Royal Antwerp FC en KAA Gent pikken donderdag de draad van de Jupiler Pro League weer op met een inhaalduel op de Bosuil. Voor de bezoekers wordt dat een bruuske ommezwaai. Jess Thorup miste de voorbije week liefst tien spelers vanwege de interlandperiode.

Sterkhouders als Roman Yaremchuk, Jonathan David en Mikaël Lustig waren daardoor onbeschikbaar. Bij Antwerp viel de schade heel wat beter mee: collega Laszlo Bölöni moest amper vier jongens missen. "Een club zoals AA Gent zal altijd veel internationals hebben", reageerde Thorup volgens Sporza in eerste instantie nog koeltjes. Nadien gaf hij toch toe dat dat problemen oplevert.

"Sommige spelers sluiten pas vandaag aan en dat is heel moeilijk", legt Thorup uit. "Ik kon vandaag misschien een tiental minuten tactisch trainen. Maar daar moet je mee leven. Iedereen weet ook wel wat we willen doen en daarom ben ik niet zo nerveus." 

Wat dan weer wél leuk is, is dat veel van de Gent-spelers succcessen boekten met hun land. "Ze komen nu dus elke dag met de glimlach naar de club, want ze zijn geplaatst en daar hebben ze twee jaar voor gewerkt. Dat kan hen ook een boost geven", hoopt Thorup.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Zal de interlandperiode Gent parten spelen?

(159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws