Verdediging baart zorgen: Denayer zag er niet goed uit, Cobbaut overtuigde niet

Verdediging baart zorgen: "Denayer zag er niet goed uit, Cobbaut overtuigde niet"

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 23:13wo 20-11-2019 om 23:13

Laatste update: woensdag 20 november 2019 om 23:33wo 20-11-2019 om 23:33

Een 6-1-zege tegen Cyprus zette een erg sappige kers op de taart voor de Rode Duivels in hun EK-kwalificatiecampagne. Ondanks de ruime marge kreeg de Belgische achterhoede dus wel een (vermijdbaar) tegendoelpunt te slikken tegen de matige Cyprioten. Marc Degryse zag dat het beter moet.

"Denayer zag er niet goed uit bij het eerste tegendoelpunt. Ook al werden er vooraf fouten gemaakt - de posities van Vanaken en Tielemans waren bij de tegengoal niet goed na het balverlies van Hazard. En dat gebeurde wel vaker gisterenavond. Maar dat neemt niet weg dat Denayer de situatie juister kon inschatten", analyseert Degryse de rol van Denayer bij Het Laatste Nieuws. "Daar heeft hij geen goede punten gescoord."

Debutant Elias Cobbaut had zich bij de tegentreffer niets te verwijten. Desondanks kon ook hij Degryse niet bepaald bekoren. "Cobbaut was dan weer een beetje onder de indruk van de omstandigheden", zag de oud-Rode Duivel. "Zijn prestatie was niet overtuigend. Ik begrijp dat enigzins. Zijn selectie en zijn debuut waren onverwacht. Je zag dat hij nog stappen moet zetten bij Anderlecht", besluit Degryse.

Voor Cobbaut was het inderdaad pas zijn eerste selectie bij de hoofdmacht van de Rode Duivels. Door de afwezigheid van Jan Vertonghen en de kwaaltjes bij Thomas Vermaelen was Martinez op zoek naar een linksvoetige verdediger die in dat profiel past. Naar zijn aanvoelen beantwoordde Cobbaut het best aan die vereisten. Tegen Rusland bleef de Anderlecht-speler nog negentig minuten aan de bank gekluisterd, tegen Cyprus startte hij dus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Komt Cobbaut voorlopig nog te kort voor de Rode Duivels?

(323 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws