Hoe het EK voorbereiden? 'De bondscoach vindt dat vreemd genoeg niet noodzakelijk'

Hoe het EK voorbereiden? 'De bondscoach vindt dat vreemd genoeg niet noodzakelijk'

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 22:22wo 20-11-2019 om 22:22

De Rode Duivels plaatsten zich met vlag en wimpel voor het EK van komende zomer. Na een 30 op 30 rijst de vraag wat de wedstrijden in de kwalificatiecampagne waard waren. Moet de Belgische bond oefenmatchen organiseren tegen andere toplanden? Als het van Jacques Sys afhangt wel.

'Hoe sterk zijn de Rode Duivels nu écht?', vraagt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine zich af in zijn eigen blad. 'Het blijft gissen na deze reeks kwalificatiewedstrijden voor het EK, die eigenlijk niet meer waren dan veredelde oefenpartijen. Zelfs het op papier moeilijkste obstakel, de uitwedstrijd in Rusland, bleek uiteindelijk niet meer dan een gezondheidswandeling. Dat zegt uiteraard veel over de kracht van deze nationale ploeg, die amper aan glans inboet, en een frivool team blijft dat baas is over de bal', klinkt het vol lof.

'Toch zijn er ook vragen', nuanceert Sys. 'Over de sterkte van de centrale as van de defensie bijvoorbeeld, waar het onder meer af te wachten valt of Vincent Kompany nog zijn vroegere niveau haalt. Ook daarom zou in de aanloop naar het EK een oefenwedstrijd tegen een topland een leerrijke test zijn geweest. Als het tempo hoger ligt en de druk groter is', legt Sys uit.

'Maar de bondscoach vindt dat vreemd genoeg niet noodzakelijk. Hij acht dat soort partijen niet echt een richtingaanwijzer, maar dat geldt natuurlijk evenzeer voor alle andere vriendschappelijke wedstrijden die je speelt. In de spelersgroep leeft in ieder geval het verlangen naar een tegenstander van formaat', verwijst Sys nog naar eerdere uitspraken van onder meer Kevin De Bruyne en Eden Hazard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moeten de Rode Duivels tegen toplanden oefenen in aanloop naar het EK?

(70 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws