KRC Genk haalt bekende naam terug naar de club: “Hij ademt ons DNA”

KRC Genk haalt bekende naam terug naar de club: “Hij ademt ons DNA”

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 18:46wo 20-11-2019 om 18:46

KRC Genk heeft Michel Ribeiro terug naar de club gehaald. Hij zal instaan voor de individuele ontwikkeling van de jongeren in de selectie en zal als brug fungeren tussen de jeugdacademie en de A-kern.

Ribeiro was jaar lang actief als techniektrainer in de acadamie van KRC Genk tot hij midden 2017 naar de MLS en Kansas City trok. ‘Hij heeft in die rol een belangrijke bijdrage geleverd aan de technische ontwikkeling van toppers als Kevin De Bruyne, Divock Origi, Leon Bailey, Leandro Trossard en anderen’, klinkt het op de website van KRC Genk.

Dimitri De Condé is in de wolken: “Michel ademt het DNA van KRC Genk. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij voor een grote meerwaarde kan zorgen in de ontwikkeling van jonge talenten. Samen met andere jeugdtrainers heeft hij ruwe diamanten in onze academie geslepen tot internationale toppers. De doorstroming van talenten, zoals de spelers die het nu uitstekend doen in de UEFA Youth League, wordt in de toekomst alleen nog belangrijker.”

Ook Ribeiro zelf staat te popelen. “Ik ben KRC Genk dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren naar wat ik altijd als mijn thuis heb beschouwd. Er wacht mij een prachtig sportief project en ik ga er alles aan doen om te helpen onze jonge talenten beter te maken. Ik kijk er enorm naar uit en kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede zet van KRC Genk?

(358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws