Vanhaezebrouck ziet het groot voor David: Gent mag hopen op de jackpot

Vanhaezebrouck ziet het groot voor David: "Gent mag hopen op de jackpot"

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 17:44wo 20-11-2019 om 17:44

Laatste update: woensdag 20 november 2019 om 18:10wo 20-11-2019 om 18:10

Jonathan David speelt dit seizoen de pannen van het dak bij KAA Gent. Hein Vanhaezebrouck is ervan overtuigd dat de Canadees veel geld zal opleveren.

David scoorde al acht keer en gaf vier assists in onze vaderlandse competitie. Het wordt dan ook moeilijk voor Gent om hem nog een extra seizoen te houden. "Als David zelf vindt dat het tijd is voor hem om een stap hogerop te zetten, dan is hij weg", vertelt Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad.

Op wat voor bedrag mogen ze zich bij Gent dan gaan verheugen? "Zo een speler moet minstens twintig miljoen opleveren", zegt Vanhaezebrouck. Ook enkele goede Europese wedstrijden zullen zijn waarde fors de hoogte in kunnen jagen. "Gent overwintert nu bijna zeker in Europa. Als ze nog een paar rondes verder geraken en David toont zich dan kan zijn waarde wel eens erg snel de hoogte in schieten", voegt de voormalige trainer van Gent er nog aan toe.

Vanhaezebrouck gelooft dan ook heel erg in het potentieel van de spits. "Ik denk dat hij alles heeft om te slagen aan de absolute top. Hij zal bij de top vier ploegen uit de beste vijf competities aan de slag kunnen op termijn." Ten slotte ziet Vanhaezebrouck misschien toch nog één reden waarom David een verlengd verblijf zou zien zitten. "De Champions League! Als Gent dat haalt kan hem dat inderdaad nog motiveren voor een extra seizoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoeveel moet Gent vragen voor David?

(186 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws