Ajax niet eens met UEFA-uitspraken: Amsterdammers stappen naar CAS

Ajax niet eens met UEFA-uitspraken: Amsterdammers stappen naar CAS

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 13:36wo 20-11-2019 om 13:36

Ajax is het niet eens met de uitspraken van de UEFA die onder meer leidden tot het niet mogen meenemen van uitsupporters naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea. De Amsterdammers stappen met de zaak naar het internationaal sporttribunaal CAS.

Ajax tekende voor de wedstrijd tegen Chelsea al beroep aan tegen meerdere uitspraken van de UEFA, maar heeft nu ook besloten om naar het sporttribunaal te stappen. Dit is het hoogste rechtsorgaan binnen de sport.

De UEFA legde Ajax meerdere straffen op, waaronder één duel zonder uitsupporters in de Champions League. Hierdoor waren er geen uitsupporters aanwezig op Stamford Bridge tijdens de wedstrijd tegen Chelsea. Daar kwam ook nog eens bij dat er wederom een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder uitsupporters werd opgelegd, waardoor de Amsterdammers wederom gestraft kunnen worden mochten de supporters de fout in gaan.

Daarnaast kreeg Ajax twee geldboetes opgelegd door de UEFA. Ook hiermee gaat de club niet akkoord, waardoor het zich genoodzaakt ziet naar het CAS te stappen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws