'Antwerp-fans gooiden veiligheidscoördinator van de trappen op Bosuil'

'Antwerp-fans gooiden veiligheidscoördinator van de trappen op Bosuil'

Gepubliceerd: woensdag 20 november 2019 om 11:01wo 20-11-2019 om 11:01

Antwerp heeft besloten om fans uit tribune 2 en 3 niet langer toegang te verlenen tot de hoofdtribune. De club gaf aan dat het ging om een beslissing na 'een incident'. Nu is daar ook meer over te weten gekomen.

Na de wedstrijd tegen Club Brugge probeerden verschillende Antwerpsupporters van tribune 2 toegang te krijgen tot de hoofdtribune. Bij die poging werd ook een veiligheidscoördinator van de trappen gegooid. De man in kwestie brak daarbij zijn knieschijf en is nu werkonbekwaam, meldt Het Laatste Nieuws.

Een betreurenswaardig incident, waarop Antwerp besloot om tot op actie over te gaan. "Elke keer is het er miserie omdat een aantal altijd proberen niveau 2 binnen te dringen. Maar dat is de businessruimte en dus niet toegankelijk", zegt een Antwerpsupporter van tribune 2.

"Maar na de match tegen Club Brugge is het compleet uit de hand gelopen. Opnieuw probeerde een groepje niveau 2 binnen te dringen. Er werd wat geroepen en dat escaleerde tot duwen en trekken. De veiligheidscoördinator werd van de trappen gegooid."

Na het incident krijgen supporters van Tribune 2 en 3 geen toegang meer tot Tribune 1 na de wedstrijd. En dat tot het einde van het seizoen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Een terechte straf?

(718 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws