Duitsland blijft dankzij Gnabry boven Nederland, Ramsey grote held van Cardiff

Duitsland blijft dankzij Gnabry boven Nederland, Ramsey grote held van Cardiff

19-11-2019 22:44

Duitsland is Nederland op overtuigende wijze voor gebleven in Groep C. Die Mannschaft kwam in eigen huis verrassend op achterstand tegen Noord-Ierland, maar draaide de zaken om dankzij Serge Gnabry: 6-1.

Groep C
De aanvaller van Bayern München draaide na twintig minuten knap weg, vond de kruising en maakte de verrassende 0-1 van Michael Smith ongedaan. Na de pauze schoof hij zelfs zijn tweede én derde van de avond binnen. De voetbalavond in Frankfurt draaide sowieso uit op een Bayern-feestje: Gnabry's ploeggenoot Leon Goretzka maakte de overige Duitse treffers: 6-1 werd het uiteindelijk. Die Mannschaft eindigt, ondanks de 2-4 thuisnederlaag tegen Nederland, twee punten boven Ronald Koeman en de zijnen.

Groep E
Aaron Ramsey zorgde voor feest in Cardiff en omstreken en besliste de razend spannende strijd om plek twee in de groep. Wales begon de voetbalavond met één punt achterstand op Hongarije en móést het onderlinge duel binnen. Bij een remise had Slowakije bovendien nog de derde hond kunnen zijn die heen ging met het been. Ramsey besliste echter anders: de Juventus-middenvelder kopte eerst een indraaiende voorzet van Gareth Bale binnen en maakte kort na rust de 2-0, nadat hij de bal gelukkig voor de voeten kreeg. De halve finalist van 2016, dat toen de Rode Duivels uitschakelde, is vier jaar later weer op de afspraak.

Groep G
Polen en Oostenrijk waren al door en de laatste wedstrijden in Groep G hadden weinig sportieve waarde. Poulewinnaar Polen wist de wedstrijd naar zich toe te trekken, nadat Slovenië twee keer een achterstand goed had gemaakt: 3-2. Oostenrijk blameerde zich tegen hekkensluiter Letland, dat zijn eerste punten van de kwalificatiecampagne pakte: 1-0 in Riga.