De Witte (KAA Gent) keert zich tegen voorstel: Voetbal wordt misbruikt

De Witte (KAA Gent) keert zich tegen voorstel: "Voetbal wordt misbruikt"

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 12:15di 19-11-2019 om 12:15

Laatste update: dinsdag 19 november 2019 om 12:26di 19-11-2019 om 12:26

Er is de laatste dagen heel wat te doen rond de fiscale voordelen voor profvoetballers. Ook N-VA wil die in navolging van andere partijen nu graag afschaffen, maar dat kan grote gevolgen hebben voor de Belgische clubs. Ivan De Witte is dan ook tegen het resoluut schrappen van de RSZ-korting.

"Om eerlijk te zijn, vind ik het een beetje ongepast dat N-VA dit in navolging van de andere partijen aan de orde brengt, terwijl er helemaal nog geen regering is", aldus De Witte bij Het Nieuwsblad"Ik heb het gevoel dat iedereen ons voetbal – onze populairste sport – misbruikt om in de belangstelling te komen."

"De RSZ-regelgeving in de sport is een materie die moet worden behandeld door een minister in charge, die zich daar met zijn of haar kabinet echt in verdiept. Met deze losse flodders schieten we helemaal niks op."

De Witte hoopt dat de geplande wijziging er niet komt. "Ik besef heus wel dat er iets moet gebeuren, dat men gebaat zou zijn met een wijziging, maar waarom zo drastisch? Het baart me echt zorgen dat de politieke partijen stilaan eensgezindheid lijken te vinden over zulke drastische maatregelen. Ik hoop dat we die richting niet uitgaan, want dan gaat men achteraf spijt hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet het fiscaal gunstig tarief voor voetballers worden afgeschaft?

(573 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws