UPDATE: 'Bijna transfer van Anderlecht niet één, maar ... vijf jaar ouder'

UPDATE: 'Bijna transfer van Anderlecht niet één, maar ... vijf jaar ouder'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 11:30di 19-11-2019 om 11:30

Laatste update: zaterdag 23 mei 2020 om 11:37za 23-05-2020 om 11:37

Afgelopen zomer kreeg Anderlecht de aanvaller Elia Meschack binnen als tester. De Congolees van TP Mazembe wilde echter niet tekenen bij Anderlecht en vertrok op eigen houtje. Nu blijkt dat hij twaalf maanden geschorst is door de Congolese bond wegens fraude met zijn identiteitskaart.

Meschack was in september plots spoorloos bij Anderlecht. Al snel bleek dat hij in Zwitserland zat om een contract te regelen bij Young Boys Bern. Daar diende hij een identiteitskaart in waarop 1997 stond vermeld als geboortejaar. Meschack is eigenlijk een jaar ouder.

De Congolese bond vindt de feiten voldoende bewezen. "De leeftijd is schriftelijk vervalst", wordt daar gezegd. "Daardoor wordt hij gedurende één jaar de toegang ontzegd tot alle sportfaciliteiten en de Congolese nationale ploeg."

Samen met Meschack arriveerde ook verdediger Arsène Zola bij Anderlecht. Hij werd doorgestuurd met een onvoldoende.

Update: Het was lang stil rond Meschack, maar bij La Dernière Heure hebben ze nu nieuws over de bijna transfer van Anderlecht. De Congolees heeft niet een klein beetje gefoefeld met zijn leeftijd, maar een hele hoop. Volgens de Waalse krant is het bewezen dat Meschack niet geboren is in 1997, maar in 1992. Alles kwam aan het licht toen Young Boys hem onder contract wilde leggen, maar Mazembe klacht indiende bij de FIFA. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws