'Spaanse bondscoach moet beschikken: tranen in de kleedkamer'

'Spaanse bondscoach moet beschikken: tranen in de kleedkamer'

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 10:57di 19-11-2019 om 10:57

Robert Moreno lijkt maandagavond voor de laatste keer een wedstrijd van de nationale ploeg van Spanje te hebben geleid. Volgens Marca is de 42-jarige bondscoach vóór de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië al bedankt voor bewezen diensten.

Moreno fungeerde onder Luis Enrique als assistent-bondscoach, maar schoof afgelopen zomer door nadat Enrique moest terugtreden wegens privéomstandigheden. De oud-trainer van onder meer FC Barcelona wilde zijn ernstig zieke dochter bijstaan, die inmiddels is overleden aan kanker. Moreno nam de honneurs waar tijdens de laatste kwalificatiewedstrijden en leidde Spanje naar het EK.

In Spanje wordt echter gefluisterd dat Enrique weer aan de slag gaat als bondscoach na het persoonlijk drama, waardoor hij getroffen werd. Moreno zou voor de wedstrijd tegen Roemenië al te horen hebben gekregen dat hij weer plaats moest maken: volgens Marca was hij tot tranen toe geroerd toen hij het nieuws maandagavond bekendmaakte aan de spelersgroep. Ook de spelers – die een goede verstandhouding hebben met Moreno – hebben naar verluidt geëmotioneerd gereageerd op het afscheid van de bondscoach.

De Spaanse bond belegt dinsdagmiddag een persconferentie. Waarschijnlijk wordt de nieuwe bondscoach gepresenteerd.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws