KRC Genk staat dichtbij nieuwe trainer Wolf: ‘Een groot motivator en goeie match’

KRC Genk staat dichtbij nieuwe trainer Wolf: ‘Een groot motivator en goeie match’

Gepubliceerd: dinsdag 19 november 2019 om 09:44di 19-11-2019 om 09:44

KRC Genk staat naar verluidt op het punt om Hannes Wolf als nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Orel Mangala werkte al samen met de Duitse trainer en heeft alleen maar lof voor Wolf.

“Wolf is een groot motivator, staat kort bij zijn spelers en heeft een groot werkethos”, begint Mangala aan Het Belang van Limburg. “Hij ademt voetbal, is constant met het spelletje bezig. Hij houdt ook van dominant spel. Dat betekent niet dat hij zich vastpint op een 4-3-3. Bij Stuttgart speelden we soms met vijf verdedigers, maar had je een flexibele tactiek die ervoor zorgde dat je aanvallend speelde.”

Mangala heeft ook nog contact met Wolf. Beiden werkten samen bij de jeugd van Dortmund, Stuttgart én HSV. “Al is het niet zo dat hij me heeft gebeld voor informatie over de club. Ik was verrast over zijn aanstelling, maar ik denk dat het een succes kan worden. Zeker als je de kwaliteit van de selectie bekijkt. Het wordt een uitdaging, maar voor mij is het een goeie match.”

Opvolger Mazzu
Wolf is inmiddels al gearriveerd op het trainingscomplex van KRC Genk en zal een eerste training geven bij zijn nieuwe club. Later op de dag wordt de hoofdtrainer voorgesteld bij de Belgische landskampioen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Wolf de beste keuze voor KRC Genk?

(118 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws