Geen Eurostadion, ook geen renovatie van Koning Boudewijnstadion: 'Geen geld'

Geen Eurostadion, ook geen renovatie van Koning Boudewijnstadion: 'Geen geld'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 22:21ma 18-11-2019 om 22:21

De voorbije dagen was er heel wat kritiek op het gebrek aan een 'EK-waardig' stadion voor onze Rode Duivels. Het Eurostadion komt er niet, waardoor er even werd gedacht aan een renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Dat ziet minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort (PS) niet zitten.

Vervoor ziet geen enkele piste om het stadion te renoveren. Hij is dan ook bijzonder pessimistisch over een mogelijke renovatie. "Er is een zware renovatie nodig, die eigenlijk meer op een nieuwbouw lijk", citeert Bruzz Vervoort. "Maar ik zie niet welk niveau bereid is om geld op tafel te leggen", geeft hij aan.

Hij vraagt zich vooral af wie voor het geld zal zorgen. "Het nationale niveau zou logisch zijn, we moeten ongeveer het enige land ter wereld zijn waar dat niet gebeurt. Maar noch daar, noch bij de gemeenschappen of de gewesten zie ik de wil om een nationaal stadion te financieren. En je kan niet verwachten dat de Stad Brussel alles alleen betaalt."

Volgens Vervoort zal er ook geen privégeld komen voor een zware renovatie. Dat heeft volgens hem deels te maken met de zware lijdensweg die er kwam bij het Eurostadion.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws