'FC Den Bosch-trainer Van der Ven slaapt niet thuis na bedreigingen'

'FC Den Bosch-trainer Van der Ven slaapt niet thuis na bedreigingen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 13:07ma 18-11-2019 om 13:07

FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven heeft in de nacht van zondag op maandag niet thuis geslapen na bedreigingen aan zijn adres. Dat meldt het Brabants Dagblad. De 35-jarige coach heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Van der Ven maakte de racistisch bejegende Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira zondag uit voor 'zielig mannetje' vanwege zijn juichen na de 1-2. Hoewel hij inmiddels spijt betuigde, valt voetballend- en niet-voetballend Nederland over de Bossche trainer heen. Onder meer Hugo Borst en Rafael van der Vaart haalden hard uit. Laatstgenoemde riep zelfs op tot zijn vertrek.

Van der Ven was maandagochtend wel in stadion De Vliert om de training van zijn ploeg te leiden, schrijft de regionale krant. De media stond hij niet te woord en cameraploegen werden geweerd door FC Den Bosch. "We houden Erik even in de luwte na alles wat er gebeurd is", zegt woordvoerster Ester Bal. 

Het treffen tussen Den Bosch en Excelsior lag zondag enige tijd stil vanwege racistische beledigingen vanuit het publiek aan Medes Moreira.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws