Batshuayi over concurrentie strijd met Lukaku: We zijn vrienden

Batshuayi over concurrentie strijd met Lukaku: "We zijn vrienden"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 21:45zo 17-11-2019 om 21:45

Michy Batshuayi moet zich zowel bij club als land tevreden stellen met een plaats op de bank. Bij de Rode Duivels is het Romelu Lukaku die hem van een basisplaats weerhoudt. De aanvaller laat er bij de RTBF zijn licht over schijnen.  

Ondanks het vele bankzitten de afgelopen weken en maanden verliest Batsman zijn goed humeur niet. Doorheen het hele interview glimlacht hij, van een spatje jaloezie tegenover concurrent Lukaku is er dan ook geen sprake. "Ik en Romelu zijn vrienden. We hebben samen al zoveel meegemaakt, dat schept een band. Dat geldt trouwens voor alle andere spelers in deze kern."

Vindt Batshuayi het dan echt niet frustrerend dat hij telkens op de bank moet starten? "Lukaku is een fenomeen. Er is veel gezonde concurrentie in deze groep, dat maakt ons allemaal beter. Maar niemand hier gaat hopen dat een andere speler zich blesseert", aldus Batshuayi. De spits vindt trouwens ook dat hij en Lukaku best wel samen kunnen spelen. "We zijn complementair, we hebben al bewezen dat we samen kunnen spelen. Ik ben wat technischer en fijner, hij is sterker en sneller. En hij is zo gespierd!"

Het valt nog af te wachten of we Lukaku en Batshuayi nog wel samen zullen zien spelen. Lukaku gaf in het verleden immers aan dat hij zou stopper na Euro2020. "Dat heeft me ook verrast. We hebben het allemaal in de kranten gelezen maar we spreken er niet echt over samen." Ook Batsuayi heeft er dus het raden naar of Lukaku effectief de Rode Duivels uitzwaait na het Europees kampioenschap.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Martinez Batshuayi en Lukaku samen uitspelen in de basis?

(72 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws